Кутлу Доум 2017– с традиционно честване в град Шумен

 

На 25.04.2017 година Районно мюфтийство - Шумен проведе традиционно честване в рамките на Седмицата на святото рождение на Пратеника Мухаммед (с.а.с.) – Кутлу Доум 2017. В сравнение с предходните години тазгодишното честване беше внушително. Зала „Форум” на хотел Шумен беше препълнена и още приблизително толкова останаха извън нея.

Сред официалните гости на честването бяха Ведат Ахмед - председателят на Висшия мюсюлмански съвет, Ниязи Еврен Акйол - консул на Република Турция в град Бургас, районни мюфтии от страната, кметове на общини и други.

Тържественото откриване започна с четене на Коран-и керим от Муса Мехмед, имам на джамията „Шериф Халил Паша” (Томбул джамия) и продължи с  поздравителната реч на Месут Мехмедов – районен мюфтия на град Шумен. Приветствия бяха отправени още от председателя на Висшия мюсюлмански съвет   Ведат Ахмед и от Сунай Рамадан – ваиз при Районно мюфтийство - Айтос.

Темата на тазгодишните чествания в рамките на Седмицата на святото рождение на Пратеника Мухаммед (с.а.с.) – Кутлу Доум 2017 е „Търсете знанието от люлката до сетния си час”. Шуменското тържество се вписа успешно в тази тематична рамка.

Тържеството включваше още музикална програма, изнесена от учениците от Духовното училище Нювваб” в град Шумен и от имамите от района.

По случай честванията на Кутлу Доум Районно мюфтийство - Шумен награди с благодарствена грамота имамите с най-дългогодишен стаж в системата на Изповеданието.

 Продължилата около два часа програма приключи с благопожелания, поднесени от водещия програмата Джелил Шакир и отправена дуа от председателя на Висшия мюсюлмански съвет Ведат Ахмед.


 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.