Главният мюфтия беше официален гост на ифтар в село Драгиново

 

На 28.05.2017 година (неделя) главният мюфтия на България д-р Мустафа Алиш Хаджи присъства на ифтар в село Драгиново. Той беше организиран от истанбулската Община Байрампаша и се проведе на площада на селото. Д-р Хаджи беше придружаван от главния секретар на Мюсюлманско изповедание Джелал Фаик и от районния мюфтия на Пазарджик Абдуллах Салих.

Официални гости на традиционната рамазанска вечеря бяха още генералният консул на Турция в Пловдив Хюсеин Ергани, кметът на община Велинград Костадин Коев, депутати и кметове на населени места от община Велинград.

Организираният ифтар беше голям – първият по рода си в региона на Пазарджик. Присъстваха повече от 2000 мюсюлмани от Драгиново и района.

След езана за вечерната молитва, прочетен от госта Мехмед Емин, всички гости седнаха на вечеря. След ифтара имаше културна програма, изнесена от гостите от Република Турция.

От името на Районно мюфтийство - Пазарджик и Ръководството на мюсюлманското настоятелство изказваме нашите най-искрени благодарности към гостите и молим Аллах (С.Т.) в този благодатен месец да увеличи берекета им и ги дари с Дженнет. Амин!

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.