Организационният екип на Хадж 2017 се събра на семинар в Устина

 

В периода 28–30 юни тази година в Мюсюлманската школа на село Устина се проведе тридневен семинар за организационния екип за поклонението Хадж 2017 от Мюсюлманско изповедание на Република България.

С поздравителните слова на главния мюфтия д-р Мустафа Хаджи започна тридневниятсеминар на организационния екип на поклонението Хадж 2017 година. По думите на главния мюфтия хаджът е свързан освен с духовното извисяване и пречистване на душите на поклонниците, и с тежко физическо изпитание.  Именно тук се изискват неимоверни усилия от ръководителите на групи, които дават всичко от себе си, за да бъде извършено поклонението безупречно от всеки един хаджия.

Този процес не е лесен, свързан е с много безсънни нощи и посвещаване на време в търсене на точното решение. Саудитска Арабия е страната, която за порядъка от една седмица е длъжна да обезпечи пребиваването, транспорта и изхранването на над 5 милиона души на едно място.

Лекторите на тридневния семинар бяха ръководителят на Организация Хадж 2017, заместник-главният мюфтия Ахмед Хасанов, Ведат Ахмед – председател на Висшия мюсюлмански съвет, Саид Мутлу – имам на село Сърница, и Халил Ходжов – началник на Отдел „Иршад“ към Главно мюфтийство.

В края на семинара заместник-главният мюфтия Ахмед Хасанов препоръча на ръководителите да  обменят опит и идеи, които ще са полезни по време на организацията на тазгодишното поклонение и им пожела да се подготвят за голямо търпение по време на поклонението хадж.

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.