Завършилите висше ислямско образование се събраха на среща семинар в Момчилград

 

Тази година за 13-и пореден път Главно мюфтийство на мюсюлманите в Република България организира редовна среща на завършилите висше ислямско образование. И този път на нея се събраха висшисти, получили ислямското си образование в страната или в чужбина.

Срещата премина под формата на тридневен семинар под надслов „Разслояване на обществото – причини и последствия”. Проведе се в дните от 4 до 6 август 2017 включително, в базата на духовното училище в Момчилград.

Лектори бяха главният мюфтия на България д-р Мустафа Хаджи, заместник-главният мюфтия Бирали Мюмюн, д-р Ариф Абдуллах – преподавател в Нов български университет и във Висшия ислямски институт (ВИИ) и председател на Научноизследователския център към него, доц. д-р Веселин Босаков от Института за изследване на обществата и знанието към БАН и д-р Кадир Мохамед. Темите на всички проведени лекции бяха свързани с общата тема на тазгодишната среща семинар за разслояването на обществото.

След всеки лекционен панел се провеждаше оживена дискусия с участието на завършилите висше ислямско образование. Отделна дискусия на тема „Ислямска работа в България” с модератор Халил Ходжов се проведе в последния ден от годишното събиране.

В рамките на срещата беше проведено и заседание на Българската асоциация на завършилите висше ислямско образование, която е основана преди четири години.

Срещата семинар на завършилите висше ислямско образование в страната и в чужбина за 2017 година беше закрита в неделя, като преди това всички участници в нея попълниха анкети.

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.