Главният мюфтия на България проведе среща с турския посланик у нас д-р Хасан Улусой

 

Главният мюфтия на България д-р Мустафа Хаджи и настоящият посланик на Република Турция в България д-р Хасан Улусой проведоха съвместна среща на 11 януари (четвъртък) 2018 година.  Тя се състоя в централата на Мюсюлманско изповедание в столицата. Срещата беше традиционна, провежда се регулярно в рамките на добрите отношения на Мюсюлманското изповедание в България с представителите на дипломатическите мисии у нас.

В рамките на състоялата се среща главният мюфтия пожела на госта си д-р Улусой успешен мандат по повод скорошното му встъпване в длъжността на посланик. Посланикът на Турция от своя страна изрази  уважението и благодарността си към Главно мюфтийство на мюсюлманите в Република България.

Д-р Хасан Улусой беше назначен за посланик на Република Турция в България през лятото на 2017 година. Това се случи с президентски указ, след който Улусой зае поста на досегашния посланик на Турция у нас   Сюлейман Гюкче. Гюкче ще продължи дипломатическата си мисия в Гватемала.

Досегашната кариера на д-р Улусой е била в Африка. Основател е на турската дипломатическа мисия в Нигер. През последните години е работил  във Външно министерство на Турция, където е генерален директор на Дирекция за многостранни политически отношения.

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.