Главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи проведе среща с президента на България Румен Радев

 

 

 

По инициатива на Главно мюфтийство на 1 март 2018 година се проведе среща между главния мюфтия на мюсюлманите в Република България д-р Мустафа Хаджи и българския президент Румен Радев. Срещата  се състоя на „Дондуков“ 2, като поводът й е свързан с председателството на България на Съвета на Европейския съюз. На нея главният мюфтия беше придружаван от главния секретар на Мюсюлманско изповедание Джелал Фаик.

„Държавата трябва да окаже по-голяма финансова подкрепа за религиозните общности в България, за да предотврати външна намеса.“ – каза в рамките на срещата Радев. По думите му мюсюлманското вероизповедание трябва не просто да получи адекватно финансиране от държавата, но трябва и да се развива на базата на собствените традиции. - „Не бива да допускаме религията да се политизира, но държавата трябва да поеме своите ангажименти към спокойната и независима дейност на вероизповеданията у нас“, каза още президентът.

Главният мюфтия Хаджи и домакинът на състоялата се среща Радев споделиха мнението, че мирното съжителство на представителите на различните религиозни общности у нас е доказан с вековете модел и той трябва да бъде поддържан и утвърждаван.

От своя страна, след срещата водачът на мюсюлманите в България д-р Мустафа Хаджи сподели  изключителните си положителни впечатления от държавническото поведение и загрижеността на президента Румен Радев за мюсюлманската общност в България.

 

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.