С началото на новата академична година в Сараево беше открито и първото общежитие за студенти мюсюлмани 

Снимка: Klix.ba

На 1 октомври 2018 година, с откриването на новата академична година за студентите, в столицата на Босна и Херцеговина Сараево беше открито първото общежитие за студенти мюсюлмани, съобщиха от пресцентъра на Ислямската общност в страната.

Ислямското общежитие може да се ползва от студенти от различни университети и факултети, но с предимство ще се ползват студентите, които следват във Факултета по ислямски науки.

Сградата се състои от пет етажа, стаите са общо 28, а общият брой на леглата – 200. Общежитието разполага също с модерно оборудвана кухня и ресторант, кафене, месджид, библиотеката с читалня, зала за мултимедийни активности и перално помещение. По информация на директора на новооткритото ислямско общежитие Муамер Тиняк в Сараево, капацитетът на сградата за настаняване е вече на 80% запълнен.

Строителните дейности по сградата на общежитието възлизат на около 8 млн. лева. То е построено върху вакъфска земя и се намира само на 500 метра от сградата на Факултета по ислямски науки в Сараево.

 

Автор: Л. Чаушева

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.