Районно мюфтийство – Сливен проведе редовното си заседание с имамите за месец октомври

Районно мюфтийство – Сливен на 24 октомври (сряда) 2018 година проведе редовното си заседание с имамите от региона.

Работното заседание беше официално открито с четене на откъс от Свещения Коран от домакина и районен мюфтия на Сливен Акиф Акифов. Той приветства всички присъстващи и ги запозна с дневния ред на работната среща.

По време на заседанието имамите от сливенско обсъдиха някои моменти от своята дейност и от дейността на районното мюфтийство. Направен беше анализ на състоялата се инициатива „Седмица на джамиите“ (15 - 21 октомври) и проведените по този повод събития в сливенско. Освен това имамите разгледаха отчета за участието на Районно мюфтийство – Сливен в националната едномесечна инициатива „Месец за подпомагане на ислямското образование“, която тази година беше проведен в периода между 16 май и 15 юни. Приносът в кампанията на сливенското мюфтийство тази година е събрани средства на обща стойност 5 527,04 лева.

Като част от дневния ред на октомврийското заседание в Сливен бяха разгледани и различни моменти по отношение провеждането на тазгодишната кампанията „Седмица на сираците“. Освен всичко останало участниците в заседанието обсъдиха различни въпроси, свързани с провеждането на годишните коран-курсове в региона.

Работната среща на имамите от Районно мюфтийство – Сливен беше официално закрита след изчерпването на дневния ред и с дуа за успешна и безпроблемна работа на всички служители на сливенското мюфтийство.

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.