Сливенското районно мюфтийство проведе януарско заседание с имамите и мюсюлманските настоятели от региона

 

 

Районно мюфтийство – Сливен проведе редовно заседание с имамите и с председателите на мюсюлманските настоятелства от региона на 6 февруари 2019 година.

Работната среща беше открита с дуа от районния мюфтия на Сливен Акиф Акифов. След това той изнесе доклад и направи анализ пред присъстващите на дейността на сливенското районно мюфтийство през изминалата 2018 година. Акифов запозна имами и председатели на мюсюлмански настоятелства с целите и задачите за настоящата 2019 година и също така разгледа въпроса за приетите промени в Закона за вероизповеданията с цел информирането на присъстващите.

„След изчерпването на точките от дневния ред проведохме дискусии и активни обсъждания по множество въпроси, които засягат дейността на мюфтийството. Сред тях беше и този, че трябва да работим повече за информирането на местната общественост за различните кампании, които провежда Главно мюфтийство, и в последствие – за постигнатите от тях резултати.“ – каза за Grandmufti.bg районният мюфтия на Сливен Акиф Акифов.

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.