Дядо Юсеин от село Чепинци беше отличен с ежегодната награда „Достоен българин“

 

Дядо Юсеин от смолянското село Чепинци (Община Рудозем), който се прочу с благородното си дело да изгради сам мост в селото си за нуждите на всички местни, беше удостоен с наградата „Достоен българин“ на вестник „24 часа“. Това се случи на 17-ата поредна тържествена церемония, организирана от медийната компания. Тя се състоя на 12 март (вторник) в Зала 6 на НДК в столицата.

Признанието на 73-годишния мюсюлманин му бе връчено от изпълнителния директор на „Джи Пи Груп“ Владимир Житенски.

„Поздравявам всички присъстващи и благодаря на организаторите. Моите пожелания са всяка година да се увеличават такива хора, с много по-големи успехи от нас.“ – каза по време на тържественото си награждаване във вторник дядо Юсеин Мадански. С присъдената му награда той вече е един от всички общо 700 на брой български граждани, получили официално признанието „Достоен българин“.

Вече 17 години подред вестник „24 часа“ разказва вдъхновяващите истории на обикновените, но достойни българи. И веднъж годишно се провежда тържественото им награждаване. До 2018 година броят на „достойните българи“ е 650. След тазгодишната церемония към тях се присъединяват още 50 човека, сред които е и жителят на село Чепинци.

Припомняме, че благородното дело на Юсеин Мадански придоби популярност през изминалия месец февруари. След излъчването на епизод от предаването „Ничия земя“ с участието на дядо Юсеин той неизменно спечели сърцата на стотици мюсюлмани в България и чужбина, които се обединиха в инициатива да изпълнят една съкровена мечта на възрастния мъж – да посети Светите места Мекка и Медина, за да отслужи поклонението хадж.

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.