Възмутен съм от всичко това, което се изсипа. Никога не съм предполагал, че мога да попадна в такава ситуация, която е аналогична на тези от сапунените сериали – Да представят теб, жертвата, като насилник!

Всъщност това е изграденият с години наред профил на мюсюлманина, който идва, за да наложи своя „изостанал“ светоглед.

Първо, не съм налагал по никакъв начин на никого религиозните си убеждения и възприятия за ценности, както бе споменато в изказванията на другата страна.

Не съм заплашвал под никакъв предлог момичетата, взели участие в побоя.

Не съм споменавал кой съм и каква длъжност заемам.

В двете си участия по „БТВ“ и „НОВА“, в които бях поканен настоятелно, не съм търсил медийна изява или популярност, освен да се се алармира за тревожна тенденция. 

Всеки, който е изгледал предаванията, може сам да достигне до своя извод.

Не съм си позволявал лукса да обсъждам облеклото, социалния статус и морал на момичетата, които бяха в конфликта. Не повдигнах обвинения и квалификации в медиите, както се случи в представянето на позицията на другата страна към мен самия.

Това, което направих в този инцидент, е да спра един побой над децата си. Поради създалата се неприятна и показателна ситуация на вражда без видими причини сметнах за необходимо да сезирам полицията и правораздавателните органи.

Очаквам в резултат досъдебното производство и законът да се провъзгласят върху всичко това, което се е случило. 

За истината и лъжата оставям всеки сам да премисли. 

Каква беше причината "жертвите" да не се обърнат към полицията веднага, предявят своите права и да бъдат защитени по съответния законов ред ?

Каква бе причината медицинските свидетелства за нанесени телесни увреждания да бъдат толкова късно и подробно представени?

Какъв е смисълът да изляза по медиите със своята длъжност и лице да представям изопачена истина за инцидента?

Никъде не съм показвал нито свидетелства, нито колко са били бити моите деца. Това не е обект за медиите, защото си давам сметка, че това може да настрои хора срещу хора.

Тези въпроси не желая да коментирам по медиите, след като има явна пристрастност и възможност политически партии да яхнат случая.

За съжаление това, което се случва, дава послания : премълчавайте, когато ви плюят и удрят, не се обръщайте към органите на реда... ако го направите и не покажете достатъчно синини и щети, бъдете готови вие да бъдете представени за нападатели.

И всъщност ако така добре си живеехме без негативни нагласи, щеше ли да се случи всичко това?

Жалко за медиите ни,

Жалко за обществото ни,

Жалко за управляващите ни... и в крайна сметка най - жалко е за самите нас!

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.