Главно мюфтийство проведе религиозни семинари за ученици в Сливен и Момчилград

 

По време на пролетната ученическа ваканция Главно мюфтийство на мюсюлманите в Република България организира и проведе семинари за ученици на няколко места в страната. Два от тях се състояха в градовете Сливен и Момчилград и участие в двете събития взеха общо близо 30 момчета, ученици от четвърти до седми клас.

Семинарите бяха официално открити на 31 март 2019 година, като този в Сливен продължи до 5 март, а в Момчилград – до 4 март.

„Ръководител на 6-дневния религиозен семинар в Сливен беше районният мюфтия Акиф Акифов, а преподавател – районният мюфтия на Стара Загора Турхан Хасан. В последния ден от семинара участниците в него бяха посетени от заместник главния мюфтия Ахмед Хасанов.“ – казаха за Grandmufti.bg от сливенското районно мюфтийство.

По думите на експерта от Отдел „Иршад“ Ресим Шаматарев семинарите по основни познания за исляма за ученици в Сливен и Момчилград както обикновено са включвали занятия по Фъкх, Акида, Сиир и Коран-и Керим. „Участниците в тях си тръгнаха с подаръци, връчени им от името на организаторите.“ – допълни още Шаматарев.

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.