Петата книжка от поредицата „Достойнствата на благонравието“ е вече на книжния пазар

 

Отдел „Издателство“ към Главно мюфтийство издаде поредната – пета книжка от поредицата „Достойнствата на благонравието“.

Петата книжка от поредицата е озаглавена „Пази се от потисничеството – Зулм“. Накратко тя разглежда един от големите социални проблеми, който е сред основните причини за разединението сред мюсюлманите и социалните общества.

Потисничеството е пътят към гибелта на народите и именно затова мюсюлманите трябва да се пазят от него. Всемилостивият Аллах е казал: „О, раби Мои, Аз възбраних за себе си гнета и го сторих да е възбранен помежду ви. Затова не се угнетявайте взаимно!“ (Муслим)

Първата книжка от поредицата „Достойнствата на благонравието“ беше издадена през 2013 година. Предстои издаването на още 5 книжки, които са свързани с добрия нрав и поведение на мюсюлманина и мюсюлманската общност.

Може да закупите книгите, издадени от Отдел „Издателство“ на Главно мюфтийство от всички офиси на районните мюфтийства в страната, както и да ги поръчате чрез интернет директно от Отдел „Издателство“:

За връзка:

Тел.: 02/981 60 01

pulishing@grandmufti.bg

www.facebook.com/izd.gl.muftiistvo

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.