Главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи проведе редица срещи в град Шумен

 

 

На 21 ноември (четвъртък) 2019 година при Районно мюфтийство – Шумен се проведе работна среща с имамите от района. Заседанието се проведе в джамията „Шериф Халил Паша“. В него взеха участие всички имами от областта, както и някои председатели на мюсюлмански настоятелства.

Гост на заседанието беше главният мюфтия на мюсюлманите в Република България д-р Мустафа Хаджи. В рамките на заседанието бяха разгледани теми като Седмицата на сираците, изготвяне на проектобюджети за 2020 година, абонамент за списание „Мюсюлмани“, организиране на зимни лекции, организиране на целогодишни коран-курсове, набиране на курсисти за курса за имами в град Шумен и други. 

След заседанието с имамите главният мюфтия на мюсюлманите в Република България д-р Мустафа Хаджи заедно с районния мюфтия на Шумен Месут Мехмедов посети курса за имами в града. След това беше проведена и работна среща с преподавателите от Духовно училище „Нювваб“. След акшам намаз главният мюфтия изнесе лекция пред учениците и джемаата, която се състоя в джамията „Шериф Халил Паша“.

 

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.