Районно мюфтийство - Смолян представи дейността си пред жителите на Община Рудозем

 

Районно мюфтийство - Смолян презентира дейността на мюфтийството пред жителите на Община Рудозем. Презентацията,  представена от районния мюфтия на Смолян Неджми Дъбов, се проведе на 21 ноември 2019 година в Дома на културата в град Рудозем. Събитието имаше за цел да покаже пред обществеността най-важните дейности в административната, благоустройствената, образователната, социалната и публичната сфери на дейност на смолянското мюфтийство. За всяка една от посочените сфери районният мюфтия представи реализирани проекти през последните десет години и даде подробности относно тяхното осъществяване.

Презентацията предизвика интерес сред широк кръг от хора, като официални гости бяха кметът на Община Рудозем Румен Пехливанов, председателят на Общинския съвет д-р Владимир Янков, заместник-кметовете Недко Кулевски и Евелин Бозов, общински съветници, кметове на кметства, бизнесмени и общественици. Присъстваха и членове на Районния мюсюлмански съвет и Административния екип на мюфтийството, на мюсюлмански настоятелства, както и имами от общината. 

„Поставяме началото на поредица от презентации, които в следващите четири месеца ще организираме по общините в област Смолян, като целта ни е да запознаем обществеността с дейността на религиозната институция, която има повече от 100-годишна история.“ – каза в обръщението си към всички присъстващи смолянският мюфтия Неджми Дъбов. Той благодари на присъстващите за проявения интерес и ги увери, че дейностите на мюфтийството ще продължават да  бъдат развивани и надграждани и в бъдеще. 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.