Районно мюфтийство – Плевен обсъди протичането на „Седмица на сираците“ на месечно заседание с имамите

 

Районно мюфтийство – Плевен проведе редовното си месечно заседание на 25 ноември (понеделник) 2019 година, като на него присъстваха всички имами от региона. Официални гости на работното заседание от Главно мюфтийство бяха заместник главният мюфтия Ахмед Хасанов и началникът от Отдел „Иршад“ Халил Ходжов.

Основен акцент по време на работната среща в Плевен беше темата за провеждащата се в момента на национално ниво кампания в подкрепа на сираците. Дискутирани бяха начините на провеждане на кампанията за постигане на максимални резултати. Имамите обсъдиха и темата за провеждането на религиозни сохбети в джамиите през зимния период. Гостът от Отдел „Иршад“ в Главно мюфтийство Халил Ходжов взе отношение по темата, като коментира дейността и начините на подход в работата на имамите с местния джемаат.

Дневният ред на заседанието включваше още обсъждания на абонаментната кампания за списание „Мюсюлмани“ за 2020 година, както и такива, свързани с отбелязването на 30-ата годишнина от възстановяването на турско-мюсюлманските имена. Заместник главният мюфтия Ахмед Хасанов също взе активно участие във всички обсъждания на плевенските имами.

„Благодарим на Ахмед Хасанов и Халил Ходжов от Главно мюфтийство за присъствието им и за това, че уважиха нашата работа среща.“ – коментира за Grandmufti.bgрайонният мюфтия на Плевен Мурад Бошнак.

 

 

Автор: Л. Чаушева

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.