Районно мюфтийство – Русе проведе благотворителен базар в полза на деца сираци

 

Благотворителен базар в подкрепа на националната благотворителна кампания „Седмица на сираците“ 2019 проведе Районно мюфтийство – Русе на 22 ноември 2019 година. Благородното начинание се проведе в двора на джамията „Мирза Сеид Паша“ в крайдунавския град.

Основни организатори на благотворителната дейност бяха Бахрие Ахмедова – ваизе към Районно мюфтийство – Русе и Ибазер Ибазеров – имам на централната джамия в града.

Мероприятието беше първото от рода си в Районно мюфтийство – Русе, за което районният мюфтия изрази голяма благодарност към организаторите и жените, допринесли за това доброволно благотворително деяние.

В рамките на благотворителния базар се предлагаха различни ръкоделия, в това число сувенири, ръчни плетива, както и кулинарни изделия. 

От предлаганото на базара се възползва както русенският джемаат,  мюсюлманите от града и околностите, така и самият главен мюфтия д-р Мустафа Хаджи, който беше на посещение в града. Районният мюфтия Юджел Хюсню, директорът на Духовно училище в град Русе Тунджай Шериф и още много други хора също подкрепиха начинанието. Събраните средства ще бъдат дарени за фонд „Сираци“ към Главно мюфтийство с цел подпомагане на деца сираци. 

„Нека Всевишният да отреди здраве, берекет и дълголетие на допринеслите за това добро деяние“. – коментираха във връзка със състоялия се благотворителен базар от ръководството на Районно мюфтийство – Русе.

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.