Заместник главният мюфтия Бирали Мюмюн беше гост-лектор в Разград

 

Заместник главният мюфтия Бирали Мюмюн Бирали, който е и председател на Националния съвет на религиозните общности в България, беше гост-лектор в град Разград. Лекцията се проведе на 25 ноември (понеделник) тази година. Тя беше организирана съвместно от Районно мюфтийство – Разград и Народно читалище „Делиорман 2014“ в града, което беше домакин на инициативата.

В рамките на събитието гост-лекторът Бирали Мюмюн представи темата за „Ролята на вярата върху психологичния баланс на човека“, която със своята актуалност провокира огромен интерес у присъстващите. Събитието събра многобройна аудитория от заинтересовани от темата жители на града и цялата област, които представяха различни религиозни и етнически групи, както и различни социални прослойки в обществото.

„Един от най-добрите фактори за психологичния баланс е вярата и нейното осмисляне в ежедневието на човека. Най-голямото проявление на това осмисляне е да даваш от онова, което имаш. Благотворителността, даването на милостиня са най-високият израз на това преживяване и балансирането на личността.“ – каза в рамките на лекцията си заместник главният мюфтия.

От името на Народно читалище „Делиорман 2014“ председателят Хабибе Расим изказа своите най-искрени благодарности към лектора Бирали Мюмюн за гостуването му в Разград и го изпрати със скромен подарък. 

Автор: Л. Чаушева 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.