Районно мюфтийство – Търговище проведе среща с подпомаганите от Мюсюлманско изповедание сираци

 

Среща с подпомаганите от Мюсюлманско изповедание сираци от търговищко организира Районно мюфтийство – Търговище в рамките на текущата в момента национална кампания „Седмица на сираците“. Тя се състоя на 25 ноември (понеделник) 2019 година в хотел "Терра Европа" в града. Официални гости бяха заместник главният мюфтия Бирали Бирали, експертът от Отдел "Социален" Джафер Исов и експертът от Отдел "Медии и култура" Сейхан Мехмед.

Участие в срещата взеха както подпомаганите от региона сираци, така и техните родители и настойници.

Всички гости бяха приветствани от временно изпълняващия длъжността районен мюфтия на Търговище Назиф Расимов. Срещата даде възможност не само децата да се запознаят помежду си, но и официалните гости от Главно мюфтийство да се запознаят с тях и с  родителите им.

В рамките на състоялата се среща заместник главният мюфтия Бирали Мюмюн проведе тематична беседа с децата сираци, а експертът от Отдел „Социален“ Джафер Исов запозна всички присъстващи с дейностите и спецификите на работа на социалния отдел към Главно мюфтийство.

В края на срещата децата получиха подаръци от  името на Мюсюлманско изповедание.

„От името на Главно мюфтийство и на Районно мюфтийство – Търговище благодарим за подкрепата, която ни оказаха всички дарители.“ – коментираха по повод проведената среща от ръководството на районното мюфтийство в Търговище.

 

 

Автор: Л. Чаушева

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.