Годишната среща семинар за служители на Мюсюлманско изповедание се проведе в Шумен

 

Традиционната ежегодна среща семинар на служителите на Мюсюлманско изповедание за 2019 година се проведе на 21 и 22 декември тази година, като за пореден път домакин на събитието беше Духовно училище „Нювваб“ в град Шумен.

Програмата беше официално открита в съботния ден от главния мюфтия на мюсюлманите в Република България д-р Мустафа Хаджи. Приветствието си към всички участници поднесе и председателят на Висшия мюсюлмански съвет Ведат Ахмед, които призова колегите си от цялата страна да се опитват да поддържат искреността и откритостта в делата си.

Програмата включваше представянето на годишните доклади за дейността на отделите към Главно мюфтийство, както и за работата през изминалата 2019 година на всички 20 районните мюфтийства в страната. 

Главният мюфтия изнесе лекция за колективността, екипната работа и развитието на Мюсюлманско изповедание, като даде сравнителни примери от миналото и настоящето на институцията. Д-р Мустафа Хаджи призова всички служители на Изповеданието към по-голяма активност.  Имамът на карловската джамия Кемал Рашид взе участие в програмата, представяйки темата за „Ползата и вредата от интернет“.

Годишният семинар беше закрит с дуа за здраве, берекет и ползотворна работа през предстоящата 2020 година.

Автор: Л. Чаушева

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.