Районно мюфтийство - Кърджали проведе среща с хаджии от региона

 

 

         На 04.03. 2018 година в сградата на Районно мюфтийство - Кърджали се проведе  среща с хаджии от региона. В нея участие взеха хора, посетили Светите места Мекка  и Медина и изпълнили ибадета Хадж с организираната от Главно мюфтийство ежегодна кампания за Хадж и Умре през изминалата 2017 година.

         На срещата присъстваха районният мюфтия Бейхан Мехмед и неговите заместници, като официални гости на мероприятието бяха  ресорният заместник - главен мюфтия, отговарящ за Хадж Ахмед Хасанов, главният секретар Джелал Фаик и имамът на джамията „Баня башъ” в София Шенол Кязим.

          Срещата започна с четене на айети от Корана от Шенол Кязим. Приветствени слова бяха изнесени от районния мюфтия като домакин и от официалните гости.

         Основната  цел  на срещата беше проучване на мнението сред миналогодишните хаджии относно положителни страни и недостатъци при самия процес на организация на хадж кампанията. В тази връзка по време на заседанието се заформи един конструктивен диалог, от който останаха доволни всички страни.

 

          В края на програмата на всички хаджии бяха раздадени подаръци, а именно дискове с видеозаписи от Хадж 2017, както и книжки - издания на Главно мюфтийство и Районно мюфтийство – Кърджали. 

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.