Новоназначеният посланик на Ислямска република Иран Сейед Мохаммад Джавад Расули посети Главно мюфтийство 

На 28 септември (петък) 2018 година новоназначеният извънреден и пълномощен посланик на Ислямска република Иран в България Сейед Мохаммад Джавад Расули бе на официално посещение в Главно мюфтийство. Това се случи само ден след официалното встъпване на дипломата в длъжност – на 27 септември той връчи акредитивните си писма на президента Румен Радев.

В централата на Мюсюлманско изповедание на ул. „Братя Миладинови“ № 27 в столицата иранският посланик бе приет за официална среща с главния мюфтия на мюсюлманите в Република България д-р Мустафа Хаджи. Визитата на новоназначения дипломат бе по инициатива на Посолството на Ислямска република Иран у нас и в израз на желание и добра воля за развитието на двустранните отношения между институциите. Д-р Мустафа Хаджи и посланик Расули споделиха взаимното си доброжелание и готовност за сътрудничество.

На раздяла, в края на срещата, домакинът изрази своите благопожелания към високопоставения гост за един успешен и ползотворен дипломатически мандат в Република България.

Автор: Л. Чаушева

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.