На 18 октомври тази година Великотърновското районно мюфтийство проведе редовното си месечно заседание с имамите от региона в централната джамия във Велико Търново. На заседанието присъстваха 22-ма служители, които обсъдиха актуални въпроси при спазване на всички противоепидемични мерки.

Районният мюфтия Сюлейман Масурев отправи своето приветствие към присъстващите имами. Той ги запозна с дневния ред на заседанието и постави акцент върху националната кампания „Седмицата на сираците“ 2020 г. Част от дневния ред беше националната мюсюлманска конференция, която ще се състои на 28 ноември 2020 г.

В рамките на работното заседание имамите обсъдиха темата за популяризирането и разпространението на кампанията „Седмицата на сираците“ 02 – 08 ноември 2020 г. и си поставиха за задача да съберат повече дарения, в сравнение с миналата година. Районният мюфтия Масурев отбеляза значението на кампанията и важната роля на младежите в кампанията. Той допълни, че вече са поставени рекламните материали на различни места, дарителски кутии в джамиите на определени обществени места. „Запознахме новоизбраните настоятелства с кампанията. Забелязвам, че

всяка следваща година нараства популярността на кампанията и хората осъзнават колко е важно да бъдем в помощ един на друг. Мюсюлманите вярват в тази инициатива и реално виждат къде отиват събраните средства. Даже си спомням, че миналата година с мене беше един дарител, когато посетихме сираче. Все повече дарители се включват в инициативата, радостната новина е, че голяма част от тях са млади мюсюлмани. Надявам се, че тази година отново ще бъдем полезни на нуждаещи се.” – каза секретарят на търновското мюфтийство Яшар Мехмедов за Grandmufti.bg.

Една от актуалните точки в дневния ред на заседанието беше за предстоящата националната мюсюлманска конференция 2020 година. Избрани бяха делегатите, които ще участват на нея и организацията по присъствието.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.