Председателят на Председателството по религиозните въпроси (Диянет) в Република Турция проф. д-р Али Ербаш пристигна на официално посещение в Република България. Поводът за визитата му е преизбирането на главния мюфтия д-р Мустафа Хаджи, председателя на Висшия мюсюлмански съвет Ведат Ахмед, както и избирането на нов състав на Висшия мюсюлмански съвет от делегатите на Националната мюсюлманска конференция, която се проведе на 29 май 2021 г.

Новопостроената джамия в Кърджали беше първата спирка от посещението на делегацията, в която са включени още зам.-председателят на Диянета Осман Търашчъ, председателят на Съвета по художествено четене на Корана и изследване на Ислямската литература хафъз Осман Шахин, членът на Висшия религиозен съвет Мустафа Ърмаклъ, както и директорът на дирекция "Евразия" в Диянета Салих Гьор.

Гостите бяха посрещнати от главния мюфтия д-р Мустафа Хаджи, председателя на Висшия мюсюлмански съвет Ведат Ахмед, районния мюфтия Басри Еминефенди и кмета на Кърджали Хасан Азис. 

Делегацията поздрави новото ръководство на Главното Мюфтийство както за преизбирането му, така и за отличната работа по джамията в Кърджали, която е една от най-големите, построени в България след демократичните промени.

На свой ред главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи благодари за пожеланията за успешен мандат, доброто сътрудничество и подкрепата, която Главното Мюфтийство среща в лицето на Диянета.

Програмата на представителите на Диянета у нас продължава с официални срещи в София.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.