Главното Мюфтийство съвместно с Посолството на САЩ в България направи дарение за деца със специфични потребности, деца в риск и техните семейства. Благородната инициатива беше осъществена по случай големия ни празник Курбан Байрам, който е символ на подадената ръка към нуждаещите се.

 

Дарението от хранителни продукти, играчки и финансови средства за 15 деца и младежи между 6 и 27-годишна възраст, лишени от родителски грижи, беше предоставено лично от главния мюфтия д-р Мустафа Хаджи и посланика на САЩ в България Н. Пр. Херо Мустафа на сдружение „Дете и пространство“. Организацията от своя страна предоставя закрила и подкрепя една от най-уязвими групи в обществото. Тя работи за подобряването на условията на живот и зачитането на правата на децата.

 

Във връзка с инициативата главният мюфтия и посланикът на САЩ посетиха Центъра за настаняване от семеен тип в София. Те се срещнаха с ръководството на Центъра и децата с трайни физически и психични заболявания. На срещата присъства и зам.-кметът по социални дейности на Столичната община Албена Атанасова.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.