Главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи лично предаде дарението в размер на 11 330 лв. на семейството на Юсеин Кавръков от великотърновското Горско ново село. Средствата бяха набрани по време на кампания на Мюсюлманското изповедание в подкрепа на семейството, което остана без дом при пожар на 4 септември 2021г. 

Главният мюфтия, неговият заместник Бейхан Мехмед и районният мюфтия на Велико Търново Нутфи Нутфиев разговаряха с пострадалите и изразиха съпричастност след сполетялата ги трагедия. 

"Най-големите беди са били изпратени на пейгамберите и на тези, който Аллах най-много обича. Изпитанието е символ на търпение, а нашата задача като добри мюсюлмани - да подходим братски и да протегнем ръка", бяха думите, с които д-р Мустафа Хаджи се обърна към Юсеин Кавръков. 

Юсейн Кавръков от своя страна благодари на главния мюфтия и в негово лице на всички мюсюлмани за подкрепата. 

"В тези трудни времена хората все по-рядко си помагат, но вие ми протегнахте ръка. Трогнат съм! Аллах да бъде доволен от вас и всички мюсюлмани", каза Кавръков при получаването на дарението и покани делегацията на курбан, който ще направи след ремонта и възстановяване на семейната къща.

Главният мюфтия изпозлва посещението в региона, за да се срещне и с районния мюфтия на Велико Търново. Д-р Мустафа Хаджи беше запознат от Нутфи Нутфиев с дейностите на Районното мюфтийство към настоящия момент и програмата, предвидена за кампанията "Седмицата на сираците", която ще се проведе от 22 до 28 ноември 2021 г.

За спомен от старопрестолния град главният мюфтия получи картина с историческата "Куршумлу джамия", запазена до 1878 г. Д-р Мустафа Хаджи благодари за ценния подарък и пожела успехи на ръководството на Районно мюфтийство - Велико Търново.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.