Районният мюфтия на Хасково Ерхан Реджеб проведе онлайн заседание с имамите от региона. В него участваха 7 имами.

Организирането на зимни сохбети (лекции) в джамиите, абонаментната кампания за сп. "Мюсюлмани" през 2022 г., състоянието на мюсюлманските настоятелства и провеждането на онлайн курсове за подобряване на четенето на Коран бяха сред темите в дневния ред.

Имамите взеха участие при обсъждането на стратегията за привличане на повече читатели на сп. "Мюсюлмани". Те изразиха готовност да бъдат по-активни по време на абонаментната кампания за единственото списание на мюсюлманите в България. 

"Както е казал Пратеникът Мухаммед (с.а.с): зимата е пролетта на мюсюлманите. Дните са къси, има условия да се говее. Вечерите са дълги, може да кланя намаз и да се прави ибадет“. С тези думи районният мюфтия на Хасково се обърна към имамите. 

Ерхан Реджеб заяви, че зимните сохбети в джамиите трябва да продължат при спазването на противоепидемичните мерки, защото те са много важни за Районното мюфтийство и вярващите.

В края на заседанието участниците анализираха резултатите от кампанията в подкрепа на деца без родители "Седмица на сираците". 

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.