Главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи даде положителна оценка на дейността на имамите от Районно мюфтийство - Варна. 

"С радост мога да заявя, че наблюдавам сериозни промени през последните години. Броят на имамите се увеличава. Отчитаме по-голям интерес към Коран курсовете, както и голяма подкрепа за проведените кампании", заяви д-р Мустафа Хаджи.

При посещението си в областта главният мюфтия участва в заседание на Районното мюфтийство. 

Имамите от Варненско направиха анализ на кампанията в подкрепа на деца без родители "Седмица на сираците". Всеки от тях сподели своя опит и методите, чрез които е поощрявал хората да подкрепят инициативите на Мюсюлманското изповедание.

Тази година събраната сума е около 11 500 лв. Това е голям успех за региона в сравнение с миналата година, когато бяха събрани 6605 лв. 

Участниците в заседанието обсъдиха изготвянето на график за провеждане на зимни сохбети в населените места в областта. 

Ще бъдат организирани мероприятия, които да направят религията по-достъпна за вярващите. Районният мюфтия и наместник-мюфтията ще вземат участие в тях, за да отговарят на въпросите на местното население. 

Възможността за организиране на повече целогодишни Коран курсове също беше част от дневния ред. Към момента те се провеждат в 5 населени места.  

Главният мюфтия се включи в дискусията за това как да бъде привлечено вниманието на децата към религията. "Младото поколение е нашето бъдеще. Трябва да обучаваме децата и да ги подкрепяме, с каквото можем", бяха думите, с които д-р Мустафа Хаджи се обърна към имамите. 

Заседанието на Районно мюфтийство - Варна завърши с дуа.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.