Главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи, председателят на Висшия мюсюлмански съвет Ведат Ахмед, зам.-главните мюфтии Ахмед Хасанов, Бейхан Мехмед и Мурат Пингов, главният секретар на Мюсюлманското изповедание Джелал Фаик и районният мюфтия на София Бейхан Мехмед уважиха ифтара, организиран от ДПС и председателя Мустафа Карадайъ.

На тържествената вечеря присъстваха народни представители, евродепутати, представители на дипломатическия корпус в България и общественици.  

Главният мюфтия благодари за поканата и подчерта, че ифтарите отново събират на едно място представителите на различните институции, за да затвърдят диалога и разбирателството. 

"Този месец ни учи, че вярата не може да разделя хората, че обществото е по-силно, когато е сплотено. Разкрива великата сила на състраданието, прави ни по-добри и по-отговорни", заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ в приветственото си слово. 

Главният мюфтия и председателят на ДПС изразиха надежда, ще Свещеният месец ще укрепи вярата и ще направи молитвите за мир още по-силни.

Ифтарът завърши с пожелания за благодат и разбирателство в страната.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.