Районно мюфтийство - Плевен организира 6 ифтара в региона през свещения месец Рамазан. 

В Плевен, с. Галата, с. Крушовица, Никопол, Левски и Славяново стотиците вярващи седнаха заедно на трапезата, за да споделят храната и благодатта на Свещения месец.

"Успяхме да се срещнем с повече вярващи и да се докоснем до хората. Надявам се, че благодарение на посланията от тези вечери, изпълнени с радост и символика, нашите братя и сестри мюсюлмани ще се вслушват повече в повелите на Исляма и написаното в Свещения Коран-и Керим", заяви районният мюфтия на Плевен Мурад Бошнак.

Програмата с тържествени вечери започна от с. Галата, където с подкрепата на община Османгази беше даден ифтар за 300 души. Сред официалните гости бяха генералният консул на Република Турция в Пловдив Корхан Кюнегрю, народни представители и общественици. Отново с подкрепата на община Османгази беше организиран и ифтарът в Никопол.  

С подкрепата на Посолството на Кувейт в България на 23 и 25 април бяха организирани ифтари в с. Крушовица и в Славяново. Официален гост в Славяново беше председателят на Висшия мюсюлмански съвет Ведат Ахмед.

Тържествената вечеря беше дадена в двора на новостроящата се джамия. Тъй като изграждането ѝ вече е в напреднал етап и условията позволяват това, присъстващите кланяха Теравих намаз вътре.

В Левски около празничната трапеза се събраха 150 души.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.