21 деца представиха Хатим програма в центъра София. Тържеството по случай първия цялостен прочит на Свещения Коран-и Керим беше проведено на площада в близост до централната софийска джамия "Кадъ Сейфуллах ефенди".

Главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи, председателят на Висшия мюсюлмански съвет Ведат Ахмед, зам.-главните мюфтии Бейхан Мехмед и Мурат Пингов, районният мюфтия на Велико Търново Нутфи Нутфиев, началникът на отдел "Образование" в Главното Мюфтийство Амир Фелети, координаторът на Коран курсовете Бахри Иззет, съветниците в Посолството на Република Тюркийе Кемал Карахан, Гюнтер Шансес, Хакан Башакгил, родители и много вярващи бяха сред гостите на събитието, организирано от Районно мюфтийство - София и с помощта на преподавателя на децата Фатма Хатип. 

"Изключително съм щастлив и горд от факта, че след едногодишните ни усилия, днес сме домакини на поредната тържествена програма в центъра на нашата столицата. Пред нас, освен прочелите Корана, участват и начинаещите ученици в – общо 59 деца на възраст от 5 до 15-годишна възраст. Основният ми приоритет като районен мюфтия на София беше и ще остане духовното възпитание на децата и младежта. В нашия район допреди година бяха организирани 8 целогодишни и летни Коран курсове, ръководени от 4 преподаватели. В момента целогодишни и летните групи са 12, а с тяхното обучение са ангажирани 7 преподаватели. Специално искам да отбележа, че имаме и специален курс за деца от 4 до 6-годишна възраст", заяви районният мюфтия на София Бейхан Мехмед. 

Главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи на свой ред поздрави децата, техните родители, преподаватели и ръководството на Районното мюфтийство за положените усилия. 

"Днес в празник за нас. Подобна програма може лесно да бъде организирана в Делиормана или в Родопите, но слава на Аллах, за пореден път такова събитие се провежда и в столицата. 

Пожелавам на всички деца да продължават да трупат знания и да уважават техните родители! Аллах да ги дари със щастие в двата свята", заяви д-р Мустафа Хаджи.

В края на Хатима всички деца получиха специални подаръци и парични награди. Тържеството завърши с дуа на главния мюфтия.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.