Районно мюфтийство - Хасково в партньрство с Главното мюфтийство организира подготвителен семинар за учители в летните Коран курсове, които ще се провеждат в Районно мюфтийство - Хасково и Районно мюфтийство - Пловдив. 

Зам.-главният мюфтия Ахмед Хасанов, координаторът на Коран курсовете Бахри Иззет и гост-преподавателят в Образователния център в Болу Халил Улутюрк бяха сред лекторите на обучението.

Програмата започна с рецитиране на Свещения Коран-и Керим и поздравително слово на районния мюфтия на Хасково Ерхан Реджеб. Във встъпителното си слово той говори за приноса на Коран курсовете за възпитаването на младите мюсюлмани и подрастващото поколение.

Зам.-главният мюфтия Ахмед Хасанов призова имамите за по-голяма активност в обучението на децата в джамиите през лятото. "Преподавателите трябва да бъдат дейни и да поемат отговорността в свои ръце", каза Ахмед Хасанов пред присъстващите.

По време на семинара преподавателят Халил Улутюрк направи презентация, а координаторът на летните Коран курсове и експерт в отдел "Иршад" на Главното мюфтийство Бахри Изет даде хронологична информация за ползите и интересна към летните Коран курсове.

Екрем Ходжев на свой ред изнесе лекция за мотивацията на имамите да провеждат обучения за деца в джамиите. 

Коран курсовете във всички Районни мюфтийства започват на 20 юни. 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.