Районно мюфтийство – Смолян проведе XV регионално състезание по Основни познания за Исляма. 

Надпреварата се състоя в централната джамия в гр. Смолян, която се изпълни с ентусиазирани деца от Коран курсовете в цялата област. 

В състезанието се включиха 19 участници от различни нива, които решиха тест и положиха практически изпит за отслужване на намаз и четене на Корана.

Журито с председател хафъз Шефкет Хаджи, директор на курса за хафъзи „Хафъз Мурад Хаджи“ - гр. Мадан и членове: хафъз Байрам Ушев, наместник районен мюфтия на Златоград и Изет Джалев, наместник районен мюфтия на Девин имаха трудната задача да оценят най-добрите. 

Те отличиха първенците и подгласниците им в пет различни нива. 

Състезанието в Смолян включваше и категория „Таланти“, в която взеха участие още 15 деца. Те изпълниха иляхита и показваха дарбата си за художествено четене на Корана и четене на езан. 

Събитието се превърна в истински празник за всички деца, присъстващи в джамията. За тях беше организирана викторина с много награди.

Районният мюфтия на Смолян Неджми Дъбов благодари на всички, които взеха участие в подготовката и провеждането на състезанието, както и на децата и техните родители. 

Неджми Дъбов пожела успех на преподавателите в нелеката им задача да учат децата на ценностите на Исляма и да ги водят по този път чрез обучението в Коран курсовете.

Всички участници в състезанието получиха награди, осигурени от Районно мюфтийство – Смолян.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.