Реставрираната джамия в руенското село Шиварово очаква вярващите.

Днес тя беше символично открита със специална церемония, която събра мюсюлманите от общината.

Реставрацията на джамията започна през 2016 г. и беше завършена през 2022 г. благодарение на подкрепата на Мюсюлманското изповедание и дарители.

В хода ѝ беше построено ново минаре, стая за къпане на покойниците, както и малка зала за беседи. В същото време беше запазена една от стените от дърво и кирпич, за да напомня за облика на старата джамия, построена преди три века.

Главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи, районният мюфтия на Бургас Селяхаттин Мухаррем, кметът на община Руен Исмаил Осман, съветникът по социални въпроси към Генералното консулство на Република Турция в Бургас Мехмет Унган, общински съветници, кандидати за народни представители и дипломати бяха сред гостите в с. Шиварово. 

Главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи поздрави жителите на Шиварово по случай събитието, което се превърна в празник за всички присъстващи. В речта си той говори за ролята на джамиите при възпитаването на младите и създаването на ценности.

"Духовното изграждане на джамията тепърва предстои, а то преминава през посещаването ѝ от вярващите, както и през провеждането на Коран курсове", подчерта д-р Мустафа Хаджи.

Районният мюфтия на Бургас Селяхаттин Мухаррем от своя страна благодари на дарителите за подкрепата.

Мюсюлманското изповедание изказва благодарности на всички, които имат принос за реставрацията на джамията!

Пожелаваме си в нея да има все повече вярващи, които да отправят своите молитви към Всевишния!


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.