Мюсюлманското изповедание постави началото на поредицата от обучителни семинари за имамите и преподавателите в летните Коран курсове.

Първият от тях събра служители на Мюсюлманското изповедание от Районно мюфтийство - Пловдив и Районно мюфтийство - Кърджали в Новата джамия в Кърджали.

Семинарът беше открит в присъствието на зам. главния мюфтия Ахмед Хасанов, координатора на Коран курсовете Бахри Иззет, районния мюфтия на Кърджали Басри Еминефенди, зам.-ректора на Висшия ислямски институт Айдън Юмер и експерта от Диянета на Република Турция Фатих Бидже.

Като домакин на събитието районният мюфтия на Кърджали Басри Еминефенди приветства имамите и преподавателите, които препълниха конферентната зала. Той направи оценка на постигнатото при обучението в летните Коран курсове и призова всички и през тази година да подложат усърдие в обучението на децата.

Зам. главният мюфтия Ахмед Хасанов посвети изказването си на необходимостта от религиозно образование, част от което са и Коран курсовете. Той подчерта, че Коран курсовете са инвестиция в бъдещето, а на имамите и преподавателите е поверена голямата отговорност да възпитават и обучават младото поколение.

Участниците в семинара имаха възможност да научат повече за обучителната методика на пратеника Мухаммед (с.а.с.) от презентацията на зам.-ректора на Висшия ислямски институт Айдън Юмер.

Експертът от Диянета на Република Турция Фатих Бидже на свой ред представи примери с различни методи и модели на обучение, прилагани в Турция. 

Координаторът на Коран курсовете Бахри Иззет изрази надежда, че и през тази година броят на децата в летните Коран курсове ще се увеличи спрямо предходните години и призова всички всички имами и преподаватели да положат усилия за техния успех. 

Обучителни семинари за имамите и преподавателите в Летните Коран курсове ще бъдат проведени в 9 региона.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.