Представител на Мюсюлманското изповедание се срещна с наши сънародници, вярващи в Испания. 

Посещението на наместник районния мюфтия на Девин Изет Джалев се осъществи по покана на Асоциацията на мюсюлманите от България в Испания и в сътрудничество с координатора на Мюсюлманското изповедание за европейските страни Мустафа Избищали.

Изет Джалев изнесе лекции в градовете Памплона, Тафая и Бияркайо, които посвети на ежедневието на вярващите, възпитанието на децата и мюсюлманската идентичност.

В рамките на програма в Испания беше проведена и специална среща с мюсюлманите в околностите на Бияркайо. Наместник районния мюфтия на Девин отбелязва задоволството си от факта, че в една от джамиите се събират близо 70 семейства с вярващи от Силистра, Разград, Велико Търново, Плевен и други райони на България.

Представителят на Мюсюлманското изповедание се запозна с децата от Коран курсовете в Памплона, които вече надхвърлят 60. Изет Джалев отбеляза, че децата изучават с желание своята религия и поощри техните преподаватели - 4 мъже и 1 жена да продължават да следват своята важна мисия и да учат на добродетели децата извън пределите на родината ни. 

Последната среща се състоя в Тафая, където след лекцията домакините в лицето на Мюсюлманското настоятелство организираха вечеря за всички присъстващи.

На раздяла сънародниците ни отправиха топли пожелания за още подобни срещи, чрез които повече хора да се докоснат до красотата и същината на Исляма и изказаха своите благодарности на Мюсюлманско изповедание за подкрепата и съвместната работа.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.