Районно мюфтийство - Разград проведе заседание с имамите от областта. Специални гости на срещата бяха зам. главният мюфтия Бейхан Мехмед и инспекторът по пожарна безопасност в Разград Кенан Решид. 

Основна тема на заседанието в "Ахмед Бей джамия" беше запознаването на имамите с правилата за пожарна безопасност и подготовката на джамиите за зимния сезон. По тази причина инспектор Решид проведе инструктаж на присъстващите за мерките, които трябва да бъдат взети и действията, които трябва да бъдат предприети при риск от възникване на от пожар.

Сред темите на заседанието, водено от районния мюфтия на Разград Мехмед Аля, бяха кампанията за абонамент за сп. "Мюсюлмани", както и въпроси, свързани с управлението на вакъфските имоти.

Зам. главният мюфтия Бейхан Мехмед изказа благодарности към имамите за съпричастността им към кампанията в подкрепа на децата без родители "Седмица на сираците", както и при провеждането на благотворителни инициативи за пострадалите от различни бедствия. 

Той представи дейностите, планирани от страна на отделите в Главното мюфтийство. В края на ноември предстои среща на завършилите висше ислямско образование, която ще се проведе в Момчилград.

Семинарът "Активният имам" и Национално състезание по хитабет също са част от календара със събития на институцията.

През месец декември отново ще бъде организирано и Умре.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.