Главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи, председателят на Висшия мюсюлмански съвет Ведат Ахмед и зам. главните мюфтии Ахмед Хасанов, Бейхан Мехмед и Мурат Пингов се срещнаха със зам.-министъра на образованието на Република Турция Назиф Йълмаз.

Назиф Йълмаз посети Мюсюлманското изповедание в рамките на своята официална визита в България, която беше осъществена по покана на Министерството на образованието и науката. 

Главният мюфтия приветства зам. министъра на образованието, отбелязвайки, че в негово лице посреща приятел на Мюсюлманското изповедание, който е участвал в редица инициативи и научни конференции, организирани от институцията.

Назиф Йълмаз на свой ред благодари за топлото посрещане и каза, че за него е изключителна чест да види свои възпитаници сред ръководството на Главното мюфтийство.

Представителите на двете институции направиха анализ на съвместните проекти в областта на образованието, които са осъществени до този момент и обсъдиха възможностите за надграждане на сътрудничеството.

На срещата присъстваха още представители на Висшия ислямски институт и дипломати от Посолството на Република Турция в България.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.