Ръководството на Мюсюлманското изповедание гостува на ифтар, който беше организиран от кмета на Балчик.

Сред гостите на Николай Ангелов бяха председателят на Висшия мюсюлмански съвет Ведат Ахмед, зам. главните мюфтии Бейхан Мехмед и Ахмед Хасанов, главният секретар на Мюсюлманското изповедание Джелал Фаик, районният мюфтия на Добрич Акиф Акифов, областният управител на Добрич Йорданка Костадинова, народни представители, генералният консул на Република Турция в Бургас Толга Оркун, гости от Република Турция.

Приветствие към присъстващите от името на ръководството на Мюсюлманското изповедание отправи председателят на Висшия мюсюлмански съвет Ведат Ахмед.

"Месец Рамазан допринася за изграждането на добри личности, което от своя страна допринася за мира и спокойствието в обществото. Споделянето на софрите по време на ифтар сближава сърцата и хората, дава възможност за опознаване на хората, които са последователи на различни религии, от различен етнически произход и говорят различи езици", заяви Ведат Ахмед.

Гостите благодариха на кмета на Балчик за домакинството на ифтара, както и затова че с провеждането му всяка година, той се превърна в традиция.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.