Близо 5000 души в Газа и Бангладеш получиха Зекят от Мюсюлманското изповедание. Дарението достигна до нуждаещите се в партньорство с Фондацията към Диянета на Република Турция и фондация "Садака ташъ", чиито представители бяха на посочените места.

По този начин Главното мюфтийство отново изпълни волята на дарителите, които пожелаха тяхната подкрепа да достигне там, където невинни хора са обречени на глад и хуманитарна катастрофа. 

Нуждаещите се в Газа и Бангладеш получиха и допълнителна помощ под формата на топла храна, питейна вода, пакети с основни хранителни продукти и зеленчуци. 

През месец Рамазан Мюсюлманското изповедание организира ифтари за близо 15 000 души в България. Толкова седнаха заедно около трапезата и в Газа. 3000 души в Сомалия и Непал получиха вечеря. Ифтар за 1000 души беше даден също така в един от най-пострадалите градове от земетресението в Турция - Кахраманмараш.

Аллах да приеме даренията на всички, с които заедно изградихме мост между нуждаещите се и хората с големи сърца! Нека Всевишният дари семействата ви със здраве и благоденствие!


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.