Председателят на Висшия мюсюлмански съвет Ведат Ахмед, зам. главните мюфтии Ахмед Хасанов и Бейхан Мехмед, както и главният секретар на Мюсюлманското изповедание Джелал Фаик се срещнаха с кмета на Кония Угур Ибрахим Аталай в Главното мюфтийство в София.

Посещението е част от програмата на кмета на Кония, която включва обиколка на балкански страни. Домакините запознаха госта с дейността на институцията и го приветстваха с добре дошъл в нашата страна. 

Кметът на Кония разгледа забележителностите в столицата. Сред тях беше и централната софийска джамия "Кадъ Сейфуллах ефенди". Предстои и посещение на историческите джамии в Пловдив, както и на местата, свързани с живота и традициите на мюсюлманската общност в града.

За спомен от срещата кметът на Кония подари една от най-известните творби на поета, мистик и философ Мевляна Джалаледдин Руми „Маснави-и-Манави“, а председателят на ВМС - книга, посветена на ДУ "Нювваб" - гр. Шумен и сувенир с историческа джамия, нарисувана от участник в конкурса на Мюсюлманското изповедание "Джамията в моя живот". 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.