Курбан Байрам отново събра на едно място мюсюлманите от България в Европа. Големият празник се превърна в още една възможност за сплотяване на общността.

Испания 

Специално за Курбан Байрам за Испания замина координаторът на Мюсюлманското изповедание за Европа Мустафа Избищали. Той води Байрамския намаз и изнесе хутбе в Памплона.

В първия ден на Курбан Байрам вярващите от България в испанския град имаха още един повод за радост - това беше първият групов намаз в сградата, предназначена за образователен център и месджид, която Асоциацията на мюсюлманите от България в Навара придоби преди около месец. 

Празникът събра близо 300 души - мъже, жени и деца, които споделиха и обща трапеза с ястия и десерти, които бяха приготвили. 

В Деня Арифе Мустафа Избищали участва в среща и религиозно-културна програма, организирана от нашите сънародници в Тафая.

Празнична програма по случай Курбан Байрам се състоя и във Вилеркайо.

Великобритания 

В Ливърпул нашите сънародници отбелязаха Курбан Байрам с намаз в месджида, който беше открит преди около 2 месеца. След него беше организиран празничен пикник в един от големите паркове на Ливърпул.

Белгия 

В белгийския град Антверпен се състоя празнична програма.

Германия 

Нашите сънародници в гр. Мюнхенгладбах, Германия също отпразнуваха заедно Курбан Байрам.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.