Главният мюфтия на българия д-р Мустафа Хаджи се срещна с посланика на Австрия в България Н. Пр. Андреа Икич-Бьом в Главното мюфтийство.

По време на срещата посланик Андреа Икич-Бьом сподели, че отдава голямо значение на междурелигиозния диалог и е останала с много добро впечатление от предишни срещи с представителите на Националния съвет на религиозните общности в България. Тя напомни също така, че Посолството на Австрия в България е било партньор на инициативи за насърчаване на диалога между религиите и културите.

Главният мюфтия представи пред дипломата живота и традициите на мюсюлманската общност в страната и дейността на Мюсюлманското изповедание. Д-р Мустафа Хаджи постави акцент върху съществуващия междурелигиозен диалог и доброто съжителство между хората от векове, както и върху добрата комуникация и сътрудничество между религиозните лидери на различните изповедания. 

Главният мюфтия и посланикът на Австрия изразиха надежда, че приятелството и добрите взаимоотношения между Мюсюлманското изповедание и Посолството на Австрия в България ще продължат и в бъдеще.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.