Международен младежки форум в Анкара

 

На 15–19 Март 2017г. в Анкара се проведе  деветата среща на ученици и студенти от Балнканските страни, които учат в Турция. Домакин на събитието бе организацията за подпомагане на Мюсюлманите на Балканските страни – Бесадер със седалище във Истанбул.

На форума участваха приблизително 1100 учащи, които пристигнаха от Истанбул, Бурса, Едирне, Измир, Анкара, Болу, Сакаря и други населени места.

В рамките на форума се проведоха образователни и спортни мероприятия и вечерни дискусии с учениците и студентите. Темите на дневните семинари бяха: „24/7 (24 часа/7 дни) Мюсюлманска младеж“, „Брадството в спектъра на Корана, Сунната и позитивните науки“ и „Мотивация и успех“. Вечерните дискусии бяха: „От атеизма към вярата“, „Образованието в Турция отговаря ли на нуждите в страните ни“ и „Доброта без граници“.

Програмата бе разнообразена с различни поетически и художествени изяви от страна на участниците сред които изпълнения на иляхи Адем Рамадани от Македония. В края на форума победителите от спортните състезания бяха наградени с престижни награди.         

Студентите от България представиха картичките, които Главно мюфтийство издаде с цел продажба за подпомагане на сираците. Тези идея вдъхнови много участници, които споделиха, че те биха искали да направят подобна изява в страната си.

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.