Преподаватели и студенти от УниБИТ посетиха Отдел „Социален” на Главно мюфтийство

 

Група студенти от Университета по библиотекознание и информационни технологии в София заедно с преподавателите си проф. д-р Жоржета Назърска и гл. ас. д-р Светла Шапкалова бяха на учебно посещение в Отдел „Социален” на Главно мюфтийство. Срещата се проведе на 20 март (понеделник) в Медийно-културния център на мюфтийството.

Заместник-главният мюфтия Бирали Мюмюн, ресорен по социалните дейности на Мюсюлманско изповедание, и експертът от Отдел „Социален” Бахри Изет запознаха гостите с функционирането на социалния отдел на Главно мюфтийство. Домакините представиха основните проекти, по които се работи, както и успешно проведените социални кампании на Мюсюлманското изповедание до момента.

„Искреността в делата е важно изискване на работата в социалната сфера. Също така прозрачността в дейността на различните институции и неправителствени организации  води до създаване на доверие у хората, то е и отговорност към всеки, който допринася за доброто на обществото”. – подчерта в рамките на срещата заместник-главният мюфтия Бирали Мюмюн.

Проф. д-р Жоржета Назърска и гл. ас. д-р Светла Шапкалова подариха на мюфтията книгата си, написана в съавторство – „Методика на обучението по религия във висшите светски училища”. В рамките на срещата двете страни обсъдиха и идеята за съвместно провеждане в бъдеще на Форум, посветен на религиозното обучение и възпитание – практическите насоки и методиките.

Гостите от УниБИТ и домакините от Главно мюфтийство се разделиха в тона на посланието, което носи казаното – че не трябва да питаш за хората – каква е религията им, колко пъти на ден се молят, постят ли… Важно е да питаш от какво имат нужда и как би могъл да им помогнеш.

Автор: Л. Чаушева

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.