Районно мюфтийство – Пловдив проведе ежемесечната си работна среща с имамите от областта

 

         Поредна работна среща с имамите от пловдивско проведе Районно мюфтийство – Пловдив на 22 март 2017 година.

         Заседанието, на което присъстваха 20 човека, беше открито с четене на откъс от Коран-и Керим от Дурсун Ходжа.

В рамките на работната среща бяха обсъдени редица въпроси. От най-актуалните сред тях бяха предстоящите празнични чествания на Мирадж Кандили и Кутлу Доум и организирането им в Пловдив. На срещата беше уточнено, че честването на Мирадж Кандили ще е на 23 април, а в тържеството за Кутлу Доум в града под тепетата участие ще вземат студенти от Висшия ислямски институт в София.

 На заседанието беше повдигнат въпросът за участието на имамите от Районно мюфтийство – Пловдив в конкурса на Главно мюфтийство за наизустяване на 2 джуза от Корана, в който ще има възможност да се включат имами от цялата страна. Подготовката на духовните водачи ще продължи до настъпването на месец Рамазан, в рамките на който ще се проведе и самото състезание.

На срещата бяха обсъдени още въпросите за актуализирането на атестационните карти на имамите, подпомагането чрез дарения на Курса за имами в село Устина, както и ефективността на разпространение на печатните издания на Главно мюфтийство в пловдивско.

 Имамите от Районно мюфтийство – Пловдив направиха анализ на провежданите годишни и летни коран-курсове в областта. В рамките на срещата си те обсъдиха и участието по населените места в проведените социални кампании на Мюсюлманско изповедание.

Заседанието завърши с дуа за милост и напътствие на всички ни, отправена от районния мюфтия на Пловдив Танер Вели. 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.