Новоназначеният посланик на Египет у нас посети Главно мюфтийство

 

Новоназначеният посланик на Арабска Република Египет в България Моайад Фаталах Елдали беше на посещение в Главно мюфтийство на 26 февруари 2018 година (понеделник).

На срещата с домакина главния мюфтия на България д-р Мустафа Хаджи бяха обсъдени отношенията на Мюсюлманското изповедание с Посолството на Египет в Република България и респективно с религиозните организации в Египет. В това число бяха коментирани връзките на Мюсюлманско изповедание с университета „Ал-Азхар“ в Кайро, с мюфтийството на Арабската Република Египет и с египетското Министерство на вакъфите.

 

 

Всяка година по време на месец Рамазан от Египет в България пристигат четци на Корана, които водят рамазанските теравих намази и четат Коран в джамиите в дните от Свещения месец. Занапред се очаква тази традиция да продължи, стана явно от разговора между двамата.

По време на срещата главният мюфтия увери госта си, че Мюсюлманското изповедание държи на добрите отношения с посолствата на всички мюсюлмански страни и в частност с посолството на Арабска Република Египет в България.

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.