Районно мюфтийство - София организира семинар за жени

 

На 13 май РМ - София организира семинар за жени по случай предстоящия месец Рамазан. В него участваха жени, както от София, така и от околните населени места.

„От няколко години насам преди началото на месец Рамазан организираме подобен семинар, в който коментираме въпроси, касаещи оруча (говеенето) и ибадетите през целия месец Рамазан.“ каза на откриването на семинара софийският районен мюфтия Мустафа Избищали.

Лектори в семинара бяха Мухаммед Камбер - член на ВМС и имам на с. Лъжница и Емине Сечкина - преподавателка във ВИИ.  

В  лекцията си „Коранът, низпослан през месец Рамазан, а не само за него“  Мухаммед Камбер говори за мъдростта на низпозланото в Корана, за живота на мюсюлманина и благата, които са му дадени от Създателя на световете и отбеляза: „Най- големият благодат, на който можем да се радваме е това, че Аллах ни напъти и дари да бъдем от мюсюлманите, да бъдем от уммета (общността) на Мухаммед (с.а.с). Несъмнено, ние сме на прага на един свещен месец, очакваме един дългоочакван гост, какъвто е месец Рамазан. А този велик ибадет – оручът,  е стълб от исляма, изпълнен с опрощение, милост, берекет...“

         Емине Сечкина говори по темата  „Рамазанът в семейството“, където наблегна върху това  как да оползотворим времето по време на Рамазан заедно със семейството.

По време на семинара жените бяха организирали и малък благотворителен базар, на който бяха събрани 150 лева, които ще бъдат изразходвани за благотворителните дейности на районното мюфтийство.

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.