Направиха първа копка на джамията в град Славяново

На 11 септември (сряда) 2019 година с направена първа копка официално беше стартиран проектът по изграждането на мюсюлмански молитвен дом – джамия в град Славяново (Област Плевен).

На официалната церемония присъстваха главният мюфтия на мюсюлманите в Република България д-р Мустафа Хаджи, заместник главният мюфтия Бирали Мюмюн Бирали, който е именно от град Славяново, както и основният инициатор и организатор на събитието Мурад Бошнак – районен мюфтия на град Плевен. Церемонията беше уважена от местни политици, общественици и граждани от Област Плевен, като всички гости наброяваха близо 60 човека.

„В Славяново е имало джамия допреди 25-30 години, когато мюсюлманският храм е бил съборен , тъй като строежът не е отговарял на определени изисквания. Сега стартираме проекта по изграждането на нова джамия в Славяново, като се надяваме той да бъде завършен в рамките на следващите две години. Джамията ще е със застроена площ от 100 кв.м. и ще е с капацитет за 100 човека.“ – заяви за Grandmufti.bg районният мюфтия на Плевен Мурад Бошнак. По думите му проектът по изграждането на новата джамия ще бъде финансиран от Мюсюлманско изповедание в България, но ще бъдат търсени и частни дарители, които да подпомогнат финансирането на това начинание.

  

Автор: Л. Чаушева

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.