Варненският мюфтия Нурай Шукри на официална среща с кмета на Община Долни чифлик Красимира Анастасова

Районният мюфтия на Варна Нурай Шукри заедно със специалиста от Отдел „Вакъфи“ към варненското мюфтийство адв. Сезай Чолаков и секретаря Фахредин Молламехмед посетиха Община Долни чифлик и проведоха официална среща с кмета Красимира Анастасова и заместник-кмета Мерткан Ибрямов.

В рамките на визитата, която се състоя на 15 януари (сряда) 2020 година, представителите на Районно мюфтийство – Варна поздравиха кмета за всъпването му в длъжност през новия кметски мандат.

„Сред обсъдените въпроси беше актуалното състояние на джамията в град Долни чифлик и актуалния проект по изграждането на гасилхане (място за ритуално измиване на покойници) към храма, като тепърва ще бъде обсъждано и решено дали обектът да е мобилен или стационарен. Управата на Община Долни чифлик изрази готовността си за съдействие по реализирането на този строителен обект.“ – коментира за Grandmufti.bg след срещата секретарят на варненското мюфтийство Фахредин Молламехмед.

По време на срещата беше обсъден и въпросът за изграждането на нова озвучителна система към джамията в Долни чифлик, тъй като към момента в града не се чете езан от високоговорителите. Засегната беше и темата за изграждането на нова джамия в село Венелин, намиращо се на територията на същата община.

В израз на добра воля и уважение на раздяла Нурай Шукри връчи подарък на общинския кмет и домакин на срещата Красимира Анастасова – новото издание на Свещения Коран от 2019 година.

Срещата с кмета на Община Долни чифлик е една от поредицата срещи с ръководствата на местни общински управи в областта, които предвижда да проведе ръководството на Районно мюфтийство - Варна през настоящия месец.

 

Автор: Л. Чаушева 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.